ΝΕΑ

Πανθεσσαλική Στέγη: Διαδικτυακή κοπή Βασιλόπιτας την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Ημέρα Πανθεσσαλικού Εορτασμού

  Φίλες και Φίλοι της Θεσσαλίας,

 Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη» τιμώντας την τελευταία μάχη της Ματαράγκας (21 Μαρτίου 1878) για την ενσωμάτωση της Θεσσαλίας στο Ελληνικό Κράτος, θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 και ώρα 17:00 διαδικτυακά την κοπή πίτας για το νέο έτος.

Δελτίο Τύπου Επετειακή Διαδικτυακή Εκδήλωση 139 Χρόνια Ελεύθερη Θεσσαλία

 

Ένωση Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής

"Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ"

 

ΑΘΗΝΑ, 15/12/2020

Δελτίο Τύπου

Επετειακή Διαδικτυακή Εκδήλωση

139 Χρόνια Ελεύθερη Θεσσαλία

 

Φίλες και Φίλοι της Θεσσαλίας,

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη» εκτιμώντας την δύσκολη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας, τιμά την 139η επέτειο Απελευθέρωσης της Θεσσαλίας, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 με διαδικτυακή εκδήλωση.

Κεντρικός Ομιλητής της Εκδήλωσης θα είναι ο κ.Κωνσταντίνος Νούσιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας, με θέμα: «Η Θεσσαλικής Επανάσταση του 1878 και η σημασία  της για την ενσωμάτωση της Θεσσαλίας στη μητέρα πατρίδα».

Τον συντονισμό της διαδικτυακής εκδήλωσης θα έχει ο Γενικός Γραμματέας της «Πανθεσσαλικής Στέγης» κ.Λάζαρος Καραούλης.

Ποίημα με θέμα την Θεσσαλική Επανάσταση θα απαγγείλει η ηθοποιός-Συγγραφέας κα.Έφη Χαντζούλη Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων της «Πανθεσσαλικής Στέγης».

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της «Πανθεσσαλικής Στέγης» Δρ.Στέφανος Κούτρας.

Η επετειακή διαδικτυακή εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τραγούδια για την Θεσσαλική Επανάσταση ερμηνευμένα από τον κ.Άρη Ντίνα εκπαιδευτικό-τραγουδιστή παραδοσιακής μουσικής.

Η Διαδικτυακή εκδήλωση θα γίνει προβολή από την ιστοσελίδα της Πανθεσσαλικής Στέγης www.panthessaliki.gr καθώς επίσης από τη σελίδα μας στο Facebook.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Panthessaliki.gr
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

14/2/2020

ΠΡΟΣ ΜΕΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Πρόσκληση για στήριξη των Πληγέντων του Νομού Καρδίτσας

21/09/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκληση για στήριξη των Πληγέντων του Νομού Καρδίτσας

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη» σε συνεννόηση με τον Δήμο Καρδίτσας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τους όμορους πληγέντες δήμους του Νόμου, απευθύνει κάλεσμα στους Θεσσαλικούς Συλλόγους της Αττικής να συγκεντρώσουν τα εξής είδη πρώτης ανάγκης στα γραφεία των συλλόγων τους από σήμερα και κάθε απόγευμα :

ΝΕΡΑ, ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ-ΟΣΠΡΙΑ, ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ, ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ, ΛΑΔΙ, ΚΑΦΕΣ, ΠΕΛΤΕΔΕΣ, ΚΛΙΝΟΣΚΕΠΑΣΜΑΤΑ, ΠΕΤΣΕΤΕΣ

 

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                                                               Ο Γεν.Γραμματέας

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΥΤΡΑΣ                                                                               Λάζαρος Καραούλης

Τηλ.επικοινωνίας 6937569027                                             Τηλ.επικοινωνίας 6946128421

   

Previous Next

«Με την Ευχή της Μάνας» μία Μοναδική Λαογραφική Θεατρική Παράσταση στον «Παρνασσό»

Στην κατάμεστη αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 η μοναδική μουσικολαογραφική παράσταση «Με την Ευχή της Μάνας» από το Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο «ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ» ο οποίος συμπλήρωσε 60 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πατρίδας μας. Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης είχε η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων «Η Πανθεσσαλική Στέγη» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής. Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και η Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Previous Next

Tα 138 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας τίμησαν μαζικά και με μεγαλοπρέπεια οι Θεσσαλοί της Αττικής στο Σύνταγμα

Τα εκατόν τριάντα οκτώ χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας τίμησαν οι Θεσσαλοί της Αττικής, στην εκδήλωση που διοργάνωσε την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019, στα πλαίσια των καταστατικών δεσμεύσεών της, το δευτεροβάθμιο όργανο των Θεσσαλικών Συλλόγων Αττικής, η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ».

Ιστορική η ίδρυση της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών

Ιστορική η ίδρυση της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών

 

Με την συμμετοχή των προέδρων των Θεσσαλικών Σωματείων που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στις έδρες των νομών της επικράτειας πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα ενωτικό και πατριωτικό η ίδρυση της  Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών.

Tα 137 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας τίμησαν με μεγαλοπρέπεια οι Θεσσαλοί της Αττικής στο Σύνταγμα

Tα 137 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας τίμησαν με μεγαλοπρέπεια οι Θεσσαλοί της Αττικής στο Σύνταγμα

Τα εκατόν τριάντα επτά χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας τίμησαν οι Θεσσαλοί της Αττικής, στην εκδήλωση που διοργάνωσε, στα πλαίσια των καταστατικών δεσμεύσεών της, το δευτεροβάθμιο όργανο των Θεσσαλικών Συλλόγων Αττικής, η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ».

Previous Next

“Υπερπαραγωγή” το 3ο Θεσσαλικό Αντάμωμα

Αν και είναι ο νεότερος σε ηλικία εθνικοτοπικός σύλλογος της πόλης μας, το παραγωγικό του έργο έχει καταπλήξει το κοινό. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια σε κάθε του κοινωνική εκδήλωση, συγκεντρώνει όλο και περισσότερο κόσμο και παρουσιάζει τα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους. Ο λόγος για τον Σύλλογο Θεσσαλών Χαϊδαρίου «Θεσσαλική Γη», που το προηγούμενο Σάββατο πραγματοποίησε το 3ο Θεσσαλικό Αντάμωμα, στην πλατεία Δημαρχείου. Η κοσμοσυρροή στο φετινό τους καλοκαιρινό πανηγύρι ξεπέρασε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.